Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla yollarda oluşabilecek trafik yoğunluğu ve trafik kazalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bayram tatili nedeniyle yollarda aşırı yoğunluk oluşabildiğini, dolayısıyla sürücülerin trafik işaretlerine eksiksiz şekilde uyması gerektiğini vurguladı. 

Güvenli seyahat için sürücülere tavsiyelerde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmalı ve araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamalı. Sürücüler, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmalı. Bayramlarda yoğunlaşan trafik kazaları hepimizi üzüyor ancak trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntı sürüyor. Yola, trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabiliriz. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez." 

Editör: Haber Merkezi