HARUN AKKAYA
İl Özel İdarespor futbol faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kulüp Başkaı Necat Yazıcı 21 Ocak’ta Sungurlu Belediyespor ile U 19 kategorisinde oynadıkları maçın ardından yapılan saldırı ve sonrasındaki gelişmelerin ardından şanlı mazisi başarılarla dolu kulübün futbol şubesini kapattığını açıkladı.


Başkan Yazıcı dün Futbol İl Temsilciliğine futbol branşını kapatma dilekçelerini verdiklerini belirterek ‘Sungurlu Belediyespor ile oynadığımız maçın ardından 100 kadar taraftar ve sporcuların saldırısı sonucunda yöneticimizin ayağı kırıldı, antrenörümüz ve bir sporcumuz ağır şekilde darp edildi diğer futbolcularımız ise linç edilmek istendi.


İlçe Emniyeti gerek maç öncesi gerekse maç sonunda yaşanan bu linç girişimi sırasında gerekli önlemleri almayarak serseri güruhuna cesaret verdi. Maçta görevli maçın gözlemcisi Kahraman Ölçer olaylarını görmediğini iddia ettiği gibi maçın hakemlerinin de olaylara şahit olmaması için olmadık baskılar uyguladı.


İl Disiplin Kurulu bu linç girişimi ile ilgili kulübü ihraç etmesi gerekirken dosyayı Ankara’ya göndererek topu taca attı. Üstelik nihai karar verilmeden futbol il temsilciliğinin U 19 final grubu fikstürüde açıklaması tarafını belli etmiştir. Bu şart altında amatör futbol branşında bulunmamızın bir anlamı kalmamıştır.


Amatör futbol futbolcusu, antrenörü ve seyircisi ile ciddi emekler verilerek yapılan bir iştir. Gelinen noktada bu emekler koruması gerekenler tarafından çalınmış, suçlular ise ödüllendirilmiştir. Buna sebep olanlar ise adaletle hükmetmesi gereken, suçluları cezalandırması mağdurun yanında olması gereken ASKF, Futbol Temsilciliği ve Hakemve Gözlemcilerdir.


Tüm bu kurumları ve içinde görev alanları vicdanları ile muhasebe etmeye davet ediyoruz. Böyle gelmiş ama böyle gitmesin istiyoruz. Gençlerin emeklerine saygı duyulsun onları korumaya çalışan idareciler antrenörler korunsun seyirci kılıklı serseriler küfür ortamları ortadan kaldırılsın gerekli tedbirler alınsın istiyoruz. İnsan canı kutsaldır, korunmalıdır ona yönelik her türlü saldırı en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu saydığımız kurumlarda görev alanlar olan bitenin karşısında vicdanen ne yapmaları gerekiyorsa onu yapsınlar. Biz bu işi büyük hesap gününe havale  ettik.


Canımıza kasteden serseri güruhunu engelleyemeyen bir kulüp yönetimi bu linç girişimi sonrasında tek kelimelik bir açıklama yapmaması kuru bir geçmiş olsun bile dememesi bizleri daha fazla üzmüş ve yaralamıştır.


Futbolcularımızı biz yolda bulmadık onlar bize ailelerinin emaneti. Bu pırıl pırıl gençlerin her biri birbir emek ve özveriyle sporla uğraşmaktadırlar. Onların emeklerinin çalındığı gibican güvenliklerinin de hiç bir değeri olmadığı anlaşılmaktadır.
Biz amatör ruhla ve sosyal sorumluluk çerçevesinde gençlerimizin spor yapması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ancak ilimizde amatör sporunun kalmadığını ayak oyunları ile şampiyonluklar elde etme sevdasının baskın olduğu ilgili tüm kurumların da yıllardır değişmemiş olmaları nedeni ile mental yorgunluk ve aymazlık neticesinde olan bitene seyirci kalınması derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır.


Son iki yıldır sürekli tekrar eden bu çirkefi durdurmak için şifahi tüm tedbirlere başvurduk ancak netice alamadık. Gelinen noktada artık İl Özel İdarespor kulübü oynanan bu kirli oyunun bir parçası bu köhnemiş yapının mezesi olmayacağız. Bize kirli başarılar ve şampiyonluklak yakışmaz.


Bugün itibari ile üzülerek de olsa mazisi şerefle dolu kulümüzün amatör futboldan çekildiğini ve futbol şubesini kapattığımızı diğer tüm branşlarda ilimiz sporuna en iyi şekilde temsil etmek üzere faaliyetlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz’ dedi.